FI / ENG

NOPEASTI HUIPPULÖYLYIHIN

Puukiuas

Valitse malli

Valitse väri


Sivuvesisäiliö VETO1 puukiukaan oikealle puolelle

30 litranen sivuvesisäiliö VETO1 puukiukaan oikealle puolelle. Vesisäiliö on ruostumatonta terästä ja se on integroitu ulkovaipan sisälle. Saatavana kaikkiin ulkovaipan väreihin. Mitat ja käyttöohje.

HUOM! Pelkkää vesisäiliötä ei myydä erikseen. Vesisäiliö tilataan kiukaan yhteydessä. Valitse kiuas (malli+väri) kiuasvalikosta. 

Sivuvesisäiliö VETO1 puukiukaan vasemmalle puolelle

30 litranen sivuvesisäiliö VETO1 puukiukaan vasemmalle puolelle. Vesisäiliö on ruostumatonta terästä ja se on integroitu ulkovaipan sisälle. Saatavana kaikkiin ulkovaipan väreihin. Mitat ja käyttöohje

HUOM! Pelkkää vesisäiliötä ei myydä erikseen. Vesisäiliö tilataan kiukaan yhteydessä. Valitse kiuas (malli+väri) kiuasvalikosta. 

Sivuvesisäiliö VETO2 puukiukaan oikealle puolelle

46 litranen sivuvesisäiliö VETO2 puukiukaan oikealle puolelle. Vesisäiliö on ruostumatonta terästä ja se on integroitu ulkovaipan sisälle. Saatavana kaikkiin ulkovaipan väreihin. Mitat ja käyttöohje.

HUOM! Pelkkää vesisäiliötä ei myydä erikseen. Vesisäiliö tilataan kiukaan yhteydessä. Valitse kiuas (malli+väri) kiuasvalikosta. 

Sivuvesisäiliö VETO2 puukiukaan vasemmalle puolelle

46 litranen sivuvesisäiliö VETO2 puukiukaan vasemmalle puolelle. Vesisäiliö on ruostumatonta terästä ja se on integroitu ulkovaipan sisälle. Saatavana kaikkiin ulkovaipan väreihin. Mitat ja käyttöohje.

HUOM! Pelkkää vesisäiliötä ei myydä erikseen. Vesisäiliö tilataan kiukaan yhteydessä. Valitse kiuas (malli+väri) kiuasvalikosta. 

Hormiliitäntä päältä VETO1

Hormiliitäntä, joka liittää kiukaan hormiin kiukaan päältä päin. Asennetaan ilmankostuttimen paikalle, jolloin ilmankostutin poistuu käytöstä. 

Havainnekuva

Hormiliitäntä päältä VETO2

Hormiliitäntä, joka liittää kiukaan hormiin kiukaan päältä päin. Hormiliitäntä asennetaan ilmankostuttimen paikalle, jolloin ilmankostutin poistuu käytöstä. 

Havainnekuva

Kiuaskivet

Käsinvalikoituja kotimaisia oliviinidiabaasi kiuaskiviä. Kivet ovat valmiiksi puhtaita ja heti käyttövalmiita. Kivet suositellaan vaihtamaan kerran vuodessa parhaiden löylyjen saavuttamiseksi. Laatikon kivimäärä on 20 kg.

PUUKIUKAAN ESITTELY

 • Korkealaatuinen VETO puukiuas on loistava valinta laatulöylyjä arvostavalle saunojalle.
 • Sauna lämpenee poikkeuksellisen nopeasti, 15-30 minuutissa.
 • VETO puukiuas tarvitsee vain vähän puuta lämmitäkseen saunan ja ylläpitääkseen lämpöä.
 • VETO puukiuas käyttää puun energian erinomaisesti hyväkseen.
 • Kokonaishyötysuhde on korkea (VETO1 72%, VETO2 71%) (VTT 2013).
 • Savuhormiin menevien savukaasujen keskilämpötila on alhaisempi (VETO1 ka 359°C, VETO2 ka 393°C) (VTT 2013).
 • Löylyt ovat pitkät ja pehmeästi laskeutuvat.
 • Lämpö ja löyly jakautuvat tasaisemmin löylyhuoneessa puukiukaan aikaansaaman ilmankierron ansiosta.
 • Happipitoinen raitis ilma sekoittuu tasaisemmin muuhun ilmaan.
 • Ilmankostutin antaa kosteutta koko saunomisen ajan.
 • Monipuoliset löylyominaisuudet.
 • Hyvä löylynantokyky.
 • VETO puukiuasta on valmistettu Suomessa vuodesta 1949 lähtien. Yhden puukiukaan valmistus työllistää oman yrityksemme lisäksi alihankintoina yli kymmentä pienyritystä ympäri Suomen.

Puukiuas, jonka tarina alkaa vuodesta 1949. VETO kiuas syntyi yhden miehen aidosta kiinnostuksesta saunaa, palamistekniikkaa ja uusia innovaatioita kohtaan. Saunomista harrastanut ja taloyhtiöitä lämmitysasioissa neuvonut kauppaneuvos Arvo Oksanen huomasi, että puukiukaissa voitaisiin soveltaa samaa tekniikkaa kuin lämmityskattiloissa. Tällöin palamisesta syntyvä lämpö saatiin talteen tehokkaammin. Lisäksi VETO puukiukaan edistyksellinen rakenne pienensi pienhiukkaspäästöjä.

 

Palkittuja alkuperäisiä keksintöjä. Vuodesta 1949 lähtien valmistetulla VETO puukiukaalla on takanaan pitkä kokemus ja arvostettu historia sauna-alalla. Puukiukaamme on pärjännyt kiuastesteissä, sille on myönnetty patentteja ja sen uraauurtavat keksinnöt on palkittu kansainvälisillä mitaleilla. 

 

Jokainen puukiuas valmistetaan Suomessa. VETO puukiuas on perheyrityksemme Muko Oy:n omaa suunnittelua. Kiukaat valmistetaan ja kootaan Suomessa ammattitaitoisena käsityönä huolellisesti valituilla toimijoilla suunnitelmiemme mukaan. 

 

Nopea ja energiatehokas puukiuas polttaa vähemmän puuta. VETO puukiukaan energiatehokkaaksi suunniteltu rakenne vähentää saunomiseen tarvittavaa puun määrää. Sauna myös lämpenee poikkeuksellisen nopeasti, 15-30 minuutissa. Kun kiuas on energiatehokas ja saunomaan pääsee puolessa tunnissa, tunnin sijaan, jää saunomisen aikana poltettava kokonaispuumäärä luonnollisesti pienemmäksi. Lämmön ylläpito hoituu myös vähemmällä puulla. Pienempi määrä poltettua puuta on poltosta syntyvien päästöjen kannalta aina parempi asia kuin iso määrä poltettua puuta.

Kestävät, vahvat materiaalit. Materiaalit, joista puukiukaamme valmistetaan, on tarkasti valittu kestämään kuumuuden, veden ja pitkäaikaisen käytön rasituksia. Materiaalivalinnoilla ja -vahvuuksilla parannetaan kiukaiden kestävyyttä ja pidennetään käyttöikää. Tulipesän takaseinä on paksua 6 mm terästä ja muut tärkeät seinät 4 mm terästä. Tulipesän saumat on hitsattu molemmin puolin. Kiuasta kehitetään jatkuvasti ja sen materiaaleja parannetaan tarpeen tullen.

 

Pitkä takuu. Myönnämme yksityiskäyttöön ostetuille puukiukaille markkinoiden pisimmän tuotetakuun, 5 vuotta. Kuitenkin käytännössä kiukaiden käyttöikä voi olla vuosikymmeniä, kun kiuasta käytetään oikein ja huolletaan säännöllisesti.

 

Neljä eri ulkovaippaa. Ulkovaipan vaihtoehtoja on neljä: kiiltävä ruostumaton teräs, emaloitu musta, emaloitu harmaa ja emaloitu valkoinen. Emaloitu pinta säilyttää värinsä ja se on helppo pitää puhtaana. Ulkovaippa on suunniteltu tarvittaessa vaihdettavaksi.

 

Neljä eri hormiliitäntää. Hormiliitännän vaihtoehtoja on neljä: alhaalta kummaltakin sivulta ja alhaalta takaa, sekä erillistilauksesta kiukaan päältä.

 

Säädettävät jalat. Puukiukaissa on säädettävät jalat ruostumatonta terästä, joilla sen saa suoraan ja irti kosteasta lattiasta.

 

Kaiken kokoisiin saunoihin (8-40 m3). Valmistamme puukiukaita pieneen ja isoon saunaan: VETO1 (8-21 m3) ja VETO2 (18-40 m3).

Puukiukaan valmistus

VETO puukiukaat valmistetaan Suomessa ammattitaitoisena käsityönä vahvoista materiaaleista. Ostaessasi VETO puukiukaan, luot työtä Suomeen.

Yhden puukiukaan valmistus työllistää oman yrityksemme lisäksi alihankintoina yli kymmentä yritystä ympäri Suomen. 

 

Teetämme tarvittavat komponentit siellä, missä ne tehdään parhaiten. Alihankkijamme ovat oman alansa erikoisosaajia ja uskomme, että heidän käsissään syntyy paras lopputulos.

 

Yksi kiuas numeroina: 74 kg terästä. 112 osaa. 48 valmistusvaihetta. 8,5 työtuntia, joista 3,5 hitsausta (VETO1). 

 

Lopuksi viimeistelemme jokaisen kiukaan henkilökohtaisesti Helsingin toimipisteessä. 

veto puukiukaan valmistus

RAKENNE JA TOIMINTAPERIAATE

Palamista edistävä kaksoistulipesärakenne, lämmön talteenottoa parantavat ilmakanavat ja ilmaa kostuttava ilmankostutin muodostavat yhdessä poikkeuksellisen yhdistelmän. Tuloksena löylyt, jotka vakuuttavat vaativankin saunojan.

Kaksoistulipesärakenne = korkea tulipesä + jälkipoltin. Jotta puusta saadaan otettua kaikki mahdollinen energia talteen, tarvitsee puun palaa mahdollisimman puhtaasti ja täydellisesti. VETO puukiukaassa ensiöilma syötetään avatun tuhkaluukun kautta, arinan alta, jolloin ilma ehtii esilämmetä. Puhtaampaan palamiseen tarvittava toisioilma johdetaan täyttöluukun reunojen kautta palotapahtumaan. Palaminen saa hyvät edellytykset, kun puun palamisesta syntyvät savukaasut, ensiöilma ja toisioilma sekaantuvat hyvin keskenään. Hyvä palaminen tarvitsee myös tilaa ja aikaa. VETO kiukaassa savukaasut kiertävät tuplasti pidemmän matkan korkeasta tulipesästä savusolia pitkin jälkipolttimeen. Savukaasujen lopullinen palaminen tapahtuu tulipesän yläosassa, savusolissa ja jälkipolttimessa.

Kiukaan avoimet ilmakanavat. Kiukaan tulipesä on ympäröity pystyillä ilmakanavilla, joita pitkin saunassa oleva huoneilma pääsee nousemaan vapaasti alhaalta ylös. Nouseva ilma lämpenee tulipesän kuumuuden vaikutuksesta vapautuen lopulta huoneilmaan (konvektio). Vapaiden ilmakanavien lisäksi suuri osa ilmasta kulkee kivitilan lomitse. Ensimmäiset kivet asetetaan kiviarinan harjojen päälle (ei väleihin) mahdollisimman väljästi siten, että ilma pääsee vapaammin virtaamaan kiuaskivien lomitse saunatilaan. Ilman läpivirtaus tehostaa kiuaskivien ja saunan lämpiämistä sekä tasoittaa löylyhuoneen lämpötilaeroja.

Ilmankostutin. Saunan riittävän ja miellyttävän ilmankosteuden saavuttamiseksi puukiuas on varustettu erityisellä kiinteällä ilmankostuttimella. Kivitilan takaosassa oleva emaloitu allas täytetään lämmityksen alkaessa vedellä, joka höyrystyessään pehmentää löylyjä ja kostuttaa saunan ilmaa koko saunomisen ajan. Ilmankostuttimen voi hyvin jättää myös tyhjäksi, sen mitenkään vaurioitumatta. Riittävällä saunailman kosteudella, yhdessä oikean ilmanvaihdon kanssa, on ratkaiseva merkitys hyviin saunomisolosuhteisiin.

 

Tekniset tiedot

Malli Teho kW Sauna m3 Kivimäärä n. kg A Leveys (mm) B Syvyys (mm) C Korkeus (mm)
VETO1 17,3 8 – 21 20 400 560 820
VETO2 30,0 18 – 40 40 460 650 900

Miten puukiukaan tehontarve lasketaan?

Hormiliitäntämahdollisuudet vakiona alhaalta sivuilta ja takaa, tilauksesta myös päältä

Malli D (mm) E (mm) F (mm) G (mm)
VETO1 112 200 105 230
VETO2 112 230 105 200
 • Veto-puukiuas - tekniset tiedot - mitat korkeus leveys sivulta
 • Veto-puukiuas - tekniset tiedot - mitat leveys syvyys ylhäältä
 • Veto-puukiuas - tekniset tiedot - hormiliitäntä mitat

Suojaetäisyydet palaviin materiaaleihin

Malli A Sivuille (mm) min. B Eteen (mm) min. C Kattoon (mm) min.
VETO1 300 500 1200
VETO2 350 500 1200
 • Veto-kiuas - puukiuas - suojaetäisyys kattoon lauteisiin sivulta
 • Veto-kiuas - puukiuas - suojaetäisyys lauteisiin seinään ylhäältä

Kiukaan asennus ja käyttökuntoon laitto

 

Kiukaan nuohous

 

Ilmankostuttimen vaihto

Kiukaan käyttö

 

Kiuaskivien vaihto

Oikean tehoinen (kW) kiuas valitaan löylyhuoneen kuutiotilavuuden (m3) perusteella.

 1. Laske löylyhuoneen kuutiotilavuus m3 (leveys x syvyys x korkeus).
 2. Jos seinämateriaali on normaalisti eristettyä puuta, peruslähtökohtana on, että yhden kuutiometrin (m3) lämmittämiseen tarvitaan 1 kW tehoa. Vertaa saamaasi lukua kiukaan tehotaulukkoon ja valitse oikean tehoinen kiuas.
 3. Jos osa seinistä on lisäksi eristämätöntä seinäpintaa (kuten lasia, kiveä, tiiltä, betonia, lasitiiltä, kaakelia tai eristämätöntä hirttä) lisää äsken saamaasi lukuun +1 jokaista eristämätöntä seinä- tai ikkunapinta-alan neliötä kohden. Huom. kuitenkin mitä enemmän eristämätöntä pinta-alaa on, lisätään lisäkuutioita suhteessa vähemmän! Eristämätön seinäpinta hidastaa saunan lämpiämistä ja vaatii kiukaalta enemmän tehoa. Vertaa saamaasi yhteislukua kiukaan tehotaulukkoon ja valitse oikean tehoinen kiuas.

Apua oikean tehoisen kiukaan valintaan saa asiakaspalvelustamme p.0207 300 630 tai myynti@veto.fi

×

1. TOIMITUSEHDOT

YLEISTÄ

Verkkokaupan tuotteita myy Muko Oy (y-tunnus 1546309-1). Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille ja yrityksille Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

 

MAKSUTAVAT

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla:

Maksaminen tapahtuu Paytrail-sivuston kautta.

 

TILAUSVAHVISTUS

Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

 

MAKSUPALVELUN TARJOAJA

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2

Lutakonaukio 7

40100 Jyväskylä

Puhelin: 0207 181830

 

TOIMITUSAIKA

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikana kun maksu on suoritettu. Toimitusaika lähetyksille on noin 2-3 arkipäivää. Poikkeavista toimitusajoista ilmoitamme heti tilauksen saatuamme. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta. 

 

TOIMITUSTAVAT 

Nouto

Ostetut tuotteet on noudettavissa varastoltamme (Hankasuontie 12, 00390 Helsinki) aukioloaikojemme mukaisesti.

Kotiinkuljetus 

Voit tilata kotiinkuljetuksen oston yhteydessä. Toimituskulut sisältävät rahti- ja pakkauskulut. Paketit toimitetaan perille asti antamaasi osoitteeseen arkipäivinä yleensä klo 11-16 välillä. Voit myös valita toimituksen esim. työpaikallesi mikäli et ole kotona päiväsaikaan.

 

VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT

Myönnämme kiukaillemme 30 päivän tyytyväisyystakuun, eli tavallista pidemmän palautusoikeuden. Muilla tuotteilla (ml. erillinen ohjauskeskus) on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. HUOM! Aina ennen palautusta, ota yhteyttä meihin puhelimitse tai sähköpostitse. Palautettavista tuotteista asiakkaan tulee itse maksaa palautuksesta koituvat lähetyskulut. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

 

MUUTA

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Muko Oy käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti. 

Helsinki, 20.6.2018

 

2. MUKO OY YLEINEN TIETOSUOJASELOSTE

1. REKISTERINPITÄJÄ

Muko Oy (”Muko” tai ”me”) käsittelee toiminnassaan henkilötietoja asiakassuhteen hoitamiseen, asiakasviestinnän mahdollistamiseksi, tehtyjen sopimusten toteuttamiseksi sekä suoramarkkinointitarkoituksiin. Lisäksi keräämme analytiikkatietoa verkkosivujemme kävijöistä. 

Henkilöasiakkaiden lisäksi Mukolla on yhteisöasiakkaita ja yhteistyökumppaneita, joiden edustajien henkilötietoja voidaan käsitellä osana tätä rekisteriä. Yhteisöasiakkaiden edustajien tietoja käytetään vain yhteisölle kohdistuvan viestinnän ja markkinoinnin toteuttamiseen. 

Huomaathan, että tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan Mukon rekisterinpitäjänä suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn. 

Alla kerromme lisää henkilötietojesi käsittelystä. 

 

2. YHTEYSTIEDOT 

Rekisterinpitäjä yhteystiedot:

Muko Oy

1546309-1

Hankasuontie 12, 00390 Helsinki

muko(a)muko.fi 

www.muko.fi

 

Rekisteristä vastaava henkilö: 

Muko Oy:n tietosuojavastaava 

Muko Oy 

1546309-1

Hankasuontie 12, 00390 Helsinki 

muko(a)muko.fi

 

2. KERÄTYT TIEDOT 

Asiakkaat ja markkinointikontaktit

Etu- ja sukunimi 

Henkilötunnus

Titteli ja ammattinimike 

Yhteystiedot 

Suoramarkkinointiin liittyvät suostumukset, kiellot ja muut tiedot tai annetut lisätiedot

Yhteisöasiakkaiden edustajien osalta organisaatio ja asema ja yhteisön asiakkuuteen liittyvät muut tiedot 

 

Verkkosivut 

IP-osoite

URL-reitti sivustolla 

Vierailun ajankohta 

Selaintyyppi ja -versio 

Laitetyyppi 

Verkksivulta uutiskirjeen tilanneen nimi ja sähköposti

Sivuilla hyödynnetään lisäksi evästeitä. 

Käytämme verkkosivuillamme Google Analytics-työkalua. Lisää tietoa Google Analyticsin tietosuojasta on saatavilla osoitteessa https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=fi

 

4. MISTÄ SAAMME HENKILÖTIEDOT?

Lähtökohtaisesti saamme tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti käsiteltävät tiedot rekisteröidyiltä itseltään.

Verkkosivuilta kerätty data tallentuu palvelimelle vierailun yhteydessä.

 

5. TIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUKSET

Henkilötietoja voidaan lisäksi käyttää seuraaviin muihin lain ja suostumusten mukaisiin käyttötarkoituksiin:

Palvelun tuottamiseen tai sopimussuhteen täyttämiseen.

Henkilötietoja voidaan käyttää digitaalisiin palveluihin rekisteröityessä tai erilaisiin suostumuksiin ja sopimuksien hallintaan.

Asiakasviestintään ja asiakassuhteen hoitamiseen.

Henkilötietoja käytetään Mukon ja Asiakkaan välisen asiakassuhteen hallintaan ja hoitamiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä viestintään.

Jos otat meihin yhteyttä, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseen ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen sekä viestisi käsittelyyn.

Suoramarkkinointitarkoituksiin.

Mikäli olet antanut suostumuksesi suoramarkkinoinnin vastaanottamiseen, voimme lähettää sinulle tiedotteita Mukon toiminnasta ja tapahtumista sekä muita suoramarkkinointimateriaaleja.

Rekisteröidyllä on aina oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen tai profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti taikka käyttämällä suoramarkkinointiviestien tai uutiskirjeen yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

 

6. SÄILYTYSAIKA

Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan, kuin lainsäädäntö vaatii tai kuin ne ovat on tarpeellisia yllä yksilöityjen käyttötarkoituksien toteuttamiseksi.

 

7. HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN EUROOPAN TALOUSALUEEN ULKOPUOLELLE 

Saatamme käsitellä henkilötietoja järjestelmissä, jotka siirtävät tietoja Euroopan Unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Jos Euroopan komissio ei ole katsonut kohdemaan tietosuojan tasoa riittäväksi, takaamme sopimuskäytäntöjemme (esimerkiksi Euroopan komission mallilausekkeet henkilötietojen siirtämisestä kolmansiin maihin) tai muiden toimenpiteiden avulla riittävän tietosuojan tason henkilötiedoillesi.

 

8. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJARYHMÄT

Voimme luovuttaa tietoja poikkeustapauksessa tahoille, joiden kanssa meillä on voimassaolevat sopimukset, joiden mukaisesti tahot sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän Tietoturvaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Muutoin emme luovuta henkilötietojasi Muko organisaation ulkopuolisille osapuolille, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

Oikeudellisista syistä.

Voimme luovuttaa henkilötietoja Muko organisaation ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on kohtuullisesti katsoen tarpeellista (i) soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi; tai (iii) Mukon tai asiakkaidemme omaisuuden suojelemiseksi tai turvallisuuden takaamiseksi taikka yleisen edun edellyttämien tarkoitusten varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Valtuutetuille palveluntarjoajille.

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän Tietoturvaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Nimenomaisella suostumuksellasi.

Voimme luovuttaa henkilötietoja Muko organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa tällainen suostumus milloin tahansa.

 

9. REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Oikeus saada pääsy tietoihin

Rekisteröidyillä on oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa, joita Muko käsittelee. Voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä selvittääksesi, mitä henkilötietoja käsittelemme sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme. Ottamalla meihin yhteyttä voit päivittää esimerkiksi yhteystietosi tai muut henkilötietosi.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Vastustamisoikeus ja oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, jos tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista myös muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada henkilötietonsa meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä itsenäisesti siirtää tiedot kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään Mukolle postitse tai sähköpostitse seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja kopio voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Henkilöllisyyden todistamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista.

Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

 

10. TIETOTURVALLISUUS

Olemme toteuttaneet hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden varmistamiseksi.

Henkilötietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Henkilötietojen käyttö on suojattu asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

 

11. VALITUKSEN TEKEMINEN

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Mukon henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

×
×

Tietoa Vedon takuusta

×

Oikean tehoinen (kW) kiuas valitaan löylyhuoneen kuutiotilavuuden (m3) perusteella. 

Laske löylyhuoneen kuutiotilavuus m3 (leveys x syvyys x korkeus).

Jos seinämateriaali on puuta, peruslähtökohtana on, että yhden kuutiometrin (m3) lämmittämiseen tarvitaan 1 kW tehoa.

Jos osa seinistä on lisäksi eristämätöntä seinäpintaa (kuten lasia, kiveä, tiiltä, betonia, lasitiiltä, kaakelia tai eristämätöntä hirttä) lisää saamaasi lukuun +1 jokaista eristämätöntä seinä- tai ikkunapinta-alan neliötä kohden. Huom. kuitenkin mitä enemmän eristämätöntä pinta-alaa on, lisätään lisäkuutioita suhteessa vähemmän. Eristämätön seinäpinta hidastaa saunan lämpiämistä ja vaatii kiukaalta enemmän tehoa. 

Vertaa saamaasi yhteislukua kiukaan tehotaulukkoon ja valitse oikean tehoinen kiuas. 

Apua oikean tehoisen kiukaan valintaan saa asiakaspalvelustamme p.0207 300 630 tai myynti@muko.fi 

×