FI / ENG

POIKKEUKSELLISTA KESTÄVYYTTÄ

Sähkökiuas sinulle, joka arvostat hyvin suunniteltuja ja kestäviä asioita.

Uraauurtavia sähkökiukaita vuodesta 1966. Sähkökiukaan suunnittelu alkoi 60-luvulla tarpeesta löytää ratkaisu sähkösaunoja vaivanneeseen kuivien löylyjen ongelmaan. Ihmiset olivat tottuneet kylpemään puulämmitteisissä saunoissa, joissa löylytila oli usein samassa yhteydessä pesutilan kanssa. Tällöin saunan ilma oli ollut kosteampi. Nyt kun sähkökiukaita asennettiin ympärivuotisiin asuntoihin ja erilliset löylyhuoneet yleistyivät, ihmiset kokivat löylyt kuivemmiksi kuin ennen. Ratkaisuna kuiviin löylyihin, VETO sähkökiukaaseen suunniteltiin ensimmäinen ilmankostutin.

 

Ilmankostutin, avoin erityinen rakenne ja pyöreä muotoilu olivat VETO sähkökiukaan alkuperäisiä keksintöjä. Vuosikymmenten aikana VETO sähkökiukaalle on myönnetty patentteja, se on pärjännyt kiuastesteissä ja palkittu kultamitaleilla lukuisissa kansainvälisissä keksijäin-näyttelyissä. Kiukaalle myönnettiin FS vientitunnus myynnin suuntautuessa pitkään ulkomaille. Kiukaan alkuperäinen nimi oli Veto Elektro ja se tunnetaan joskus myös Muko-kiukaana, yrityksen nimen mukaan.

 

Kotimaista käsityötä. Muko Oy:llä on 70 vuoden kokemus kiukaiden valmistamisesta. Olemme helsinkiläinen kolmannen polven perheyritys. Kiuasalan mittakaavassa olemme saunan kiukaiden pienvalmistaja, mikä sopii meille hyvin ja tuo toimintaamme joustavuutta ja mahdollistaa henkilökohtaisemman palvelun.

 

Kaikki kiukaat ovat yrityksemme omaa suunnittelua. Sähkökiukaat valmistetaan ja kootaan Suomessa tarkoin valituilla toimijoilla. Loppukoonti, viimeistely ja lähetykset tehdään Hankasuontiellä Helsingissä. Työvaiheissa ei oiota ja jokainen kiuas tarkastetaan.

Poikkeuksellisen kestävä. VETO sähkökiuasta nimitetään ”kiukaiden rolls-royceksi”. Korkealuokkaisen rakenteen hyötyjen lisäksi syyt tähän löytyvät varmasti sen kestävyydestä isoillakin käyttömäärillä.

 

Kotimaisesta ruostumattomasta teräksestä valmistetut vastukset ovat vahvaa tekoa ja kestävät käyttöä erinomaisesti. Vastukset on sijoitettu kivikorin ulkopuolelle. Vastukset eivät ole kosketuksissa kivien kanssa. Tällä on ratkaiseva merkitys siihen, että vastukset kestävät hyvin pitkään. Ne palavat puhki äärimmäisen harvoin, jos koskaan. Uskallamme sanoa tämän yli 50 vuoden kokemuksella.

 

Kiukaan vahva runkorakenne on kokonaan ruostumatonta terästä, mikä on ainoa kestävä materiaali lämpötilan vaihtelun, veden ja sen epäpuhtauksien aiheuttamaa korroosiota vastaan. Materiaalivalinnoilla parannetaan kiukaiden kestävyyttä ja pidennetään käyttöikää.

 

Runkorakennetta kiertää vahva ulkovaippa. Ulkovaipan värivaihtoehtoja on kahdeksan. Materiaaleina on ruostumaton teräs ja värivaipoissa jauhemaalattu aluzink. Ulkovaippa on suunniteltu tarvittaessa vaihdettavaksi. Kiuas seisoo omilla jaloillaan lattialla.

 

10 vuoden takuu. Myönnämme yksityiskäyttöön ostetuille sähkökiukaille markkinoiden pisimmän tuotetakuun, 10 vuotta. Kuitenkin käytännössä kiukaan käyttöikä voi olla vuosikymmeniä kun kiuasta käyttää oikein.

 

Kaiken kokoisiin saunoihin (4-36 m3). Valmistamme sähkökiukaita pienestä isoon saunaan useissa teholuokissa: SK5, SK7, SK8, SK10, SK12, SK15, SK17, SK20 ja SK22. Fyysisiltä mitoiltaan kiukaita on kolmen kokoisia.

RAKENNE JA TOIMINTAPERIAATE

VETO sähkökiuas eroaa poikkeuksellisella rakenteellaan kaikista markkinoilla olevista sähkökiukaista. Sähkökiukaassamme on ollut vuodesta 1966 lähtien lämpenemistä nopeuttava ja ilmaa kierrättävä avoin rakenne sekä saunan ilmankosteutta parantava ilmankostutin. Kiuas on suunniteltu niin, että se palvelee mahdollisimman pitkään, energiatehokkaasti ja tuottaa käyttäjälleen ensiluokkaisen löylykokemuksen.

Avoin rakenne. VETO sähkökiukaan rakenne perustuu tehokkaaseen ilmankiertoon. Ilma pääsee kiertämään vapaasti alhaalta ylös, ja sauna lämpiää tasaisesti. Kiuas ei ole umpinainen kuten sähkökiukaat yleensä, vaan rakenteeltaan auki, jolloin kylmä ilma pääsee nousemaan alhaalta kiukaan läpi kattoon, eikä ilmankiertoa ole tukittu. Avonainen, tehokas läpivirtaus, on ollut avainsana VETO sähkökiukaan toimivuudelle. Yhdessä saunan oikean ilmanvaihdon kanssa, tällä on huomattava merkitys. Avoin rakenne aikaansaa saunan huoneilman ilmankiertoa, mikä puolestaan tasoittaa lämpötilaeroja ja parantaa saunomisolosuhteita, kun raitis happipitoinen ilma sekoittuu tehokkaammin muuhun ilmaan.

Ilmankostutin. Riittävällä saunailman kosteudella, yhdessä oikean ilmanvaihdon kanssa, on ratkaiseva merkitys hyviin saunomisolosuhteisiin. Sauna, jossa on pysyvä ja riittävä peruskosteus, tuntuu miellyttävämmältä ja terveellisemmältä kuin kuiva sauna. VETO sähkökiukaissa on huomioitu tämä vaatimus. Kiukaaseen on sisäänrakennettu erityinen ilmankostutin, jolla saunaan saadaan riittävä peruskosteus koko saunomisen ajaksi. Ilmankosteus pehmentää löylyjä ja kosteuttaa saunan ilmaa koko saunomisen ajan.

Vastukset erillään kivistä. Vastukset on sijoitettu erilleen kivistä, kivikorin ulkopuolelle. Tällä on suuri merkitys siihen, että vastukset kestävät poikkeuksellisen pitkään.

Kaunis ajaton muotoilu. VETO sähkökiuas on suunniteltu muodoltaan pyöreäksi ja se seisoo omilla jaloillaan lattialla; kaunis ajaton muotokieli soveltuu hyvin saunaympäristöön korostaen saunan rauhallista miljöötä. Ulkovaipan värivaihtoehtoja on useita ja ulkovaippa on suunniteltu tarvittaessa vaihdettavaksi.

 

MIKSI VETO SÄHKÖKIUAS?

Sähkökiuas, joka vaatii vähän, mutta antaa paljon.

 • Nopea. Sauna lämpenee nopeasti +/- 30 minuutissa saunasta riippuen.
 • Energiatehokas. Sauna lämpenee nopeasti ja energiatehokkaasti kylpykuntoon kohtuullisen kokoisella kivimäärällä. Energiaa ei kulu moninkertaisen kivimäärän esilämmittämiseen. Silti löylyt ovat pehmeät ja pitkävaikutteiset ilmankostuttimen ja avoimen rakenteen ansiosta.
 • Löylyominaisuudet ovat monipuoliset ja perusilmankosteuden merkitys saunottaessa on huomioitu.
 • Perusilmankosteus on miellyttävä jo ensimmäisellä oven avauksella, kun ilmankostuttimeen on valutettu vettä kivien lomitse saunan päälle laiton yhteydessä.
 • Löyly on miellyttävä, pitkävaikutteinen ja laskeutuu pehmeämmin iholle.
 • Lauteilla on helpompi hengittää, kun saunan perusilmankosteus on sopiva ja ilma kiertää.
 • Ilmankostutin on käyttäjäystävällinen ja helppo. Sen voi jättää huoletta myös tyhjäksi.
 • Ilmankostutinkaukalo kerää kivimurut ja ylimääräisen veden. Murut eivät sotke lattiaa.
 • Ilmankostutin ei vaadi mitään erikoisasennuksia.
 • Sen lisäksi että kiuas lämmittää kiukaan kiviä, lämmittää se tehokkaasti saunan ilmaa.
 • Kivien ja saunan lämpeneminen nopeutuu, kun ilmaa virtaa kivitilan lomitse.
 • Kiuas ns. ”hengittää” ja aikaansaa saunaan ilmankiertoa. Kiuas imee viileämpää ilmaa alhaalta lattiatasosta ja päästää sen kuumentuneena ilmakanavien ja kivitilan lomitse saunatilaan.
 • Helpompi hengittää. Kun ilma kiertää, happipitoinen raitis ilma sekoittuu tehokkaammin muuhun ilmaan.
 • Tasainen lämpö. Saunaan syntyy harvemmin kiukaan takia lämpörajaa tai suuria lämpötilaeroja.
 • Poikkeuksellisen kestävä sähkökiuas. Vastukset eivät ole kosketuksissa kiviin, jolloin ne eivät pääse hapertumaan.
 • Ostat työtä Suomeen. Sähkökiukaat valmistetaan huolellisesti ja ammattitaitoisesti käsityönä kotimaassa. 
 • Aidosti haluamme, että kiukaamme olisivat mahdollisimman pitkäikäisiä asiakkaan käytössä. Siksi tarjoamme mm. varaosia, asiakaspalvelua ja kerromme, miten käyttöikää voi omalla toiminnalla pidentää.
 • CE-merkintä. Suomalaisen työn liiton Avainlippu-merkki ja Design from Finland -merkki.
 • Pitkä takuu. 10 vuotta yksityiskäyttöön.
 • Ne jotka kokeilee, usein myös vakuuttuu. Löylyominaisuuksia, nopeutta, energiatehokkuutta ja pitkää ikää arvostetaan.

Ulkokuoren vaihtoehdot

Ruostumaton teräs. Kiiltävä ruostumaton teräs on sähkökiukaan runkoa kiertävän vaipan alkuperäinen materiaali jo vuosikymmenten takaa. Asiakkaan valitessa ruostumattoman teräsvaipan, koko kiuas on ruostumatonta terästä.

Helsinki Classic. Helsinki Classic -värisarja kokoaa yhteen harmaan eri sävyt. Musta sai rinnalleen valkoisen ja harmaan kiukaan runkoa kiertävän ulkovaipan. Helsinki Classic -nimi viittaa rakkaaseen kotikaupunkiimme. Olemme helsinkiläinen perheyritys kolmannessa sukupolvessa. Helsinki Classic -sarja on suunniteltu pysyväksi osaksi valikoimaamme.

Luoto. Luoto-värisarja tuo meren sävyt saunaan. Värisarja on saanut innoituksen meren ja pienten puuttomien luotojen sävyistä. Nimet ja värit viittaavat meren olomuotoihin ja väreihin eri hetkinä. Väreihin, joina meri näyttäytyy pieneltä luodolta katseltuna. Sävyt ovat: Aava (puuteri), Myrsky (tumma vihreä), Aalto (vaalea sininen) ja Maininki (tumma sininen). Luoto-sarjan ulkovaippoja on valmistettu vain rajoitettu erä.

OHJAUSKESKUKSET

VETO sähkökiuasta ohjataan joko erillisellä tai kiinteällä ohjausyksiköllä.

Erillinen ohjauskeskus Emotec D. Kun halutaan maksimoida käyttömukavuus ja ulkonäkö, niin erillinen ohjauskeskus on oikea ratkaisu.

 

Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen, joten olemme valinneet kumppaniksi erillisen ohjauskeskustoimittajan, jonka tuotteilla kiuastamme ohjataan. Saksalaisen sauna-alan yrityksen, EOS:in Emotec D -ohjauskeskus täyttää toiveemme ohjauspaneelin toimintojen, modernin ulkonäön, helppokäyttöisyyden, kielivalintojen ja laadun suhteen. Kiukaiden pienvalmistajana emme tällä hetkellä valmista omaa erillistä ohjauskeskusta, vaan olemme keskittyneet kiukaiden valmistukseen.

 

Lyhyt yhteenveto Emotec D -mallista löytyy sivun alalaidasta. Yksityiskohtaiset asennus- ja käyttöohjeet toimitetaan kiukaan ostajalle toimituksen mukana tai pyynnöstä etukäteen.

Kiinteä ohjauskeskus. Kun riittää, että lämpötilaa voi säätää ja saunan saa päälle ja pois, niin kiinteä ohjauskeskus voi olla hyvä ratkaisu.

 

Kiinteä ohjauskeskus kiinnitetään kiinni kiukaaseen, kiukaan edestäpäin katsottuna oikealle tai vasemmalle puolelle takana sijaitsevaan koteloon. Ohjauskeskus kiinnitetään asiakkaalle valmiiksi tilauksen mukaan. 

 

Ohjeet kiinteän ohjauskeskuksen käyttöön löytyvät kiukaan asennus- ja käyttöohjeen yhteydestä sivun alalaidasta (VETO kiinteällä ohjauskeskuksella). 

Osta sähkökiuas

Malli

VäriOhjauskeskus

Lisätarvikkeet

Kiuaskivet

Käsinvalikoituja kotimaisia oliviinidiabaasi kiuaskiviä. Kivet ovat valmiiksi puhtaita ja heti käyttövalmiita. Kivet suositellaan vaihtamaan kerran vuodessa parhaiden löylyjen saavuttamiseksi. Laatikon kivimäärä on 20 kg.

10
Osta nyt

Tekniset tiedot

Malli Teho Kw Sauna m3 Kivimäärä n. kg A Halkaisija (mm) B Korkeus (mm) Kytkentäkaapeli Sulake A
SK5 4,9 4 – 7 20 360 650 5 x 1,5 3 x 10
SK7 6,6 6 – 9 20 360 650 5 x 2,5 3 x 16
SK8 8,3 8 – 12 20 360 650 5 x 2,5 3 x 16
SK10 10,0 10 – 16 20 360 650 5 x 2,5 3 x 16
SK12 12,5 12 – 18 40 480 780 5 x 6 3 x 25
SK15 15,0 14 – 24 40 480 780 5 x 6 3 x 25
SK17 17,5 18 – 28 40 480 1010 5 x 10 3 x 35
SK20 20,0 22 – 32 40 480 1010 5 x 10 3 x 35
SK22 22,5 25 – 36 40 480 1010 5 x 10 3 x 35

Minkä tehoisen kiukaan tarvitset?

 • Veto-sähkökiuas - tekniset tiedot - mitat korkeus halkaisija sivulta
 • Veto-sähkökiuas - tekniset tiedot - mitat halkaisija ylhäältä

Suojaetäisyydet palaviin materiaaleihin

Malli A Lauteisiin (mm) min. B Seinään (mm) min. C Kattoon (mm) min.
SK5 120 120 1250
SK7 120 120 1250
SK8 120 120 1250
SK10 150 150 1250
SK12 200 150 1320
SK15 200 150 1320
SK17 200 150 1320
SK20 200 150 1320
SK22 200 150 1320
 • Veto-sähkökiuas - suojaetäisyys kattoon lauteisiin seinään sivulta
 • Veto-sähkökiuas - suojaetäisyys lauteisiin seinään ylhäältä

Oikean tehoinen (kW) kiuas valitaan löylyhuoneen kuutiotilavuuden (m3) perusteella.

 1. Laske löylyhuoneen kuutiotilavuus m3 (leveys x syvyys x korkeus).
 2. Jos seinämateriaali on normaalisti eristettyä puuta, peruslähtökohtana on, että yhden kuutiometrin (m3) lämmittämiseen tarvitaan 1 kW tehoa. Vertaa saamaasi lukua kiukaan tehotaulukkoon ja valitse oikean tehoinen kiuas.
 3. Jos osa seinistä on lisäksi eristämätöntä seinäpintaa (kuten lasia, kiveä, tiiltä, betonia, lasitiiltä, kaakelia tai eristämätöntä hirttä) lisää äsken saamaasi lukuun +1 jokaista eristämätöntä seinä- tai ikkunapinta-alan neliötä kohden. Huom. kuitenkin mitä enemmän eristämätöntä pinta-alaa on, lisätään lisäkuutioita suhteessa vähemmän! Eristämätön seinäpinta hidastaa saunan lämpiämistä ja vaatii kiukaalta enemmän tehoa. Vertaa saamaasi yhteislukua kiukaan tehotaulukkoon ja valitse oikean tehoinen kiuas.

Apua oikean tehoisen kiukaan valintaan saa asiakaspalvelustamme p.0207 300 630 tai myynti@muko.fi

×

1. TOIMITUSEHDOT

YLEISTÄ

Verkkokaupan tuotteita myy Muko Oy (y-tunnus 1546309-1). Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille ja yrityksille Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

 

MAKSUTAVAT

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla:

Maksaminen tapahtuu Paytrail-sivuston kautta.

 

TILAUSVAHVISTUS

Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

 

MAKSUPALVELUN TARJOAJA

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2

Lutakonaukio 7

40100 Jyväskylä

Puhelin: 0207 181830

 

TOIMITUSAIKA

Käsittelemme tilauksen kaupan aukioloaikana kun maksu on suoritettu. Toimitusaika lähetyksille on noin 2-3 arkipäivää. Poikkeavista toimitusajoista ilmoitamme heti tilauksen saatuamme. Jos maksuna on tilisiirto ennakkomaksuna, pidämme varausta 5 arkipäivää jonka jälkeen tilaus raukeaa jos maksu on suorittamatta. 

 

TOIMITUSTAVAT 

Nouto

Ostetut tuotteet on noudettavissa varastoltamme (Hankasuontie 12, 00390 Helsinki) aukioloaikojemme mukaisesti.

Kotiinkuljetus 

Voit tilata kotiinkuljetuksen oston yhteydessä. Toimituskulut sisältävät rahti- ja pakkauskulut. Paketit toimitetaan perille asti antamaasi osoitteeseen arkipäivinä yleensä klo 11-16 välillä. Voit myös valita toimituksen esim. työpaikallesi mikäli et ole kotona päiväsaikaan.

 

VAIHTO- JA PALAUTUSEHDOT

Myönnämme kiukaillemme 30 päivän tyytyväisyystakuun, eli tavallista pidemmän palautusoikeuden. Muilla tuotteilla (ml. erillinen ohjauskeskus) on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. HUOM! Aina ennen palautusta, ota yhteyttä meihin puhelimitse tai sähköpostitse. Palautettavista tuotteista asiakkaan tulee itse maksaa palautuksesta koituvat lähetyskulut. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

 

MUUTA

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin. Muko Oy käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti. 

Helsinki, 20.6.2018

 

2. MUKO OY YLEINEN TIETOSUOJASELOSTE

1. REKISTERINPITÄJÄ

Muko Oy (”Muko” tai ”me”) käsittelee toiminnassaan henkilötietoja asiakassuhteen hoitamiseen, asiakasviestinnän mahdollistamiseksi, tehtyjen sopimusten toteuttamiseksi sekä suoramarkkinointitarkoituksiin. Lisäksi keräämme analytiikkatietoa verkkosivujemme kävijöistä. 

Henkilöasiakkaiden lisäksi Mukolla on yhteisöasiakkaita ja yhteistyökumppaneita, joiden edustajien henkilötietoja voidaan käsitellä osana tätä rekisteriä. Yhteisöasiakkaiden edustajien tietoja käytetään vain yhteisölle kohdistuvan viestinnän ja markkinoinnin toteuttamiseen. 

Huomaathan, että tämä Tietosuojaseloste soveltuu ainoastaan Mukon rekisterinpitäjänä suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn. 

Alla kerromme lisää henkilötietojesi käsittelystä. 

 

2. YHTEYSTIEDOT 

Rekisterinpitäjä yhteystiedot:

Muko Oy

1546309-1

Hankasuontie 12, 00390 Helsinki

muko(a)muko.fi 

www.muko.fi

 

Rekisteristä vastaava henkilö: 

Muko Oy:n tietosuojavastaava 

Muko Oy 

1546309-1

Hankasuontie 12, 00390 Helsinki 

muko(a)muko.fi

 

2. KERÄTYT TIEDOT 

Asiakkaat ja markkinointikontaktit

Etu- ja sukunimi 

Henkilötunnus

Titteli ja ammattinimike 

Yhteystiedot 

Suoramarkkinointiin liittyvät suostumukset, kiellot ja muut tiedot tai annetut lisätiedot

Yhteisöasiakkaiden edustajien osalta organisaatio ja asema ja yhteisön asiakkuuteen liittyvät muut tiedot 

 

Verkkosivut 

IP-osoite

URL-reitti sivustolla 

Vierailun ajankohta 

Selaintyyppi ja -versio 

Laitetyyppi 

Verkksivulta uutiskirjeen tilanneen nimi ja sähköposti

Sivuilla hyödynnetään lisäksi evästeitä. 

Käytämme verkkosivuillamme Google Analytics-työkalua. Lisää tietoa Google Analyticsin tietosuojasta on saatavilla osoitteessa https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=fi

 

4. MISTÄ SAAMME HENKILÖTIEDOT?

Lähtökohtaisesti saamme tämän Tietosuojaselosteen mukaisesti käsiteltävät tiedot rekisteröidyiltä itseltään.

Verkkosivuilta kerätty data tallentuu palvelimelle vierailun yhteydessä.

 

5. TIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUKSET

Henkilötietoja voidaan lisäksi käyttää seuraaviin muihin lain ja suostumusten mukaisiin käyttötarkoituksiin:

Palvelun tuottamiseen tai sopimussuhteen täyttämiseen.

Henkilötietoja voidaan käyttää digitaalisiin palveluihin rekisteröityessä tai erilaisiin suostumuksiin ja sopimuksien hallintaan.

Asiakasviestintään ja asiakassuhteen hoitamiseen.

Henkilötietoja käytetään Mukon ja Asiakkaan välisen asiakassuhteen hallintaan ja hoitamiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä viestintään.

Jos otat meihin yhteyttä, käytämme annettuja tietoja kysymyksiin vastaamiseen ja mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen sekä viestisi käsittelyyn.

Suoramarkkinointitarkoituksiin.

Mikäli olet antanut suostumuksesi suoramarkkinoinnin vastaanottamiseen, voimme lähettää sinulle tiedotteita Mukon toiminnasta ja tapahtumista sekä muita suoramarkkinointimateriaaleja.

Rekisteröidyllä on aina oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietoja suoramarkkinointiin, markkinatutkimukseen tai profilointiin olemalla meihin yhteydessä yllä osoitettujen yhteystietojen mukaisesti taikka käyttämällä suoramarkkinointiviestien tai uutiskirjeen yhteydessä tarjottavaa tilauksen peruuttamismahdollisuutta.

 

6. SÄILYTYSAIKA

Säilytämme henkilötietoja ainoastaan niin kauan, kuin lainsäädäntö vaatii tai kuin ne ovat on tarpeellisia yllä yksilöityjen käyttötarkoituksien toteuttamiseksi.

 

7. HENKILÖTIETOJEN SIIRTÄMINEN EUROOPAN TALOUSALUEEN ULKOPUOLELLE 

Saatamme käsitellä henkilötietoja järjestelmissä, jotka siirtävät tietoja Euroopan Unionin ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Jos Euroopan komissio ei ole katsonut kohdemaan tietosuojan tasoa riittäväksi, takaamme sopimuskäytäntöjemme (esimerkiksi Euroopan komission mallilausekkeet henkilötietojen siirtämisestä kolmansiin maihin) tai muiden toimenpiteiden avulla riittävän tietosuojan tason henkilötiedoillesi.

 

8. HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJARYHMÄT

Voimme luovuttaa tietoja poikkeustapauksessa tahoille, joiden kanssa meillä on voimassaolevat sopimukset, joiden mukaisesti tahot sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän Tietoturvaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Muutoin emme luovuta henkilötietojasi Muko organisaation ulkopuolisille osapuolille, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita:

Oikeudellisista syistä.

Voimme luovuttaa henkilötietoja Muko organisaation ulkopuolisille osapuolille, jos pääsy henkilötietoihin on kohtuullisesti katsoen tarpeellista (i) soveltuvan lain, sääntelyn tai tuomioistuimen päätöksen noudattamiseksi; (ii) petoksen, rahanpesun, terrorismin rahoittamisen taikka tietoturva- tai teknisten ongelmien havaitsemiseksi, estämiseksi tai muutoin asian käsittelemiseksi; tai (iii) Mukon tai asiakkaidemme omaisuuden suojelemiseksi tai turvallisuuden takaamiseksi taikka yleisen edun edellyttämien tarkoitusten varmistamiseksi lainsäädännön mukaisesti.

Valtuutetuille palveluntarjoajille.

Voimme luovuttaa henkilötietoja meille palveluita suorittaville valtuutetuille palveluntarjoajille. Sopimuksemme palveluntarjoajiemme kanssa sisältävät sitoumukset, joiden mukaisesti palveluntarjoajat sitoutuvat rajoittamaan henkilötietojen käyttöä sekä noudattamaan vähintään tämän Tietoturvaselosteen mukaisia yksityisyys- ja tietoturvastandardeja.

Nimenomaisella suostumuksellasi.

Voimme luovuttaa henkilötietoja Muko organisaation ulkopuolisille kolmansille osapuolille muista, kuin edellä mainituista syistä, kun meillä on siihen rekisteröidyn nimenomainen suostumus. Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa tällainen suostumus milloin tahansa.

 

9. REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Oikeus saada pääsy tietoihin

Rekisteröidyillä on oikeus saada pääsy henkilötietoihinsa, joita Muko käsittelee. Voit halutessasi ottaa meihin yhteyttä selvittääksesi, mitä henkilötietoja käsittelemme sekä mihin tarkoitukseen näitä tietoja käytetään.

Oikeus vaatia tiedon korjaamista

Sinulla on oikeus saada virheelliset, epätarkat, vaillinaiset, vanhentuneet tai tarpeettomat henkilötiedot, joita säilytämme, korjatuiksi tai täydennetyiksi toimestamme. Ottamalla meihin yhteyttä voit päivittää esimerkiksi yhteystietosi tai muut henkilötietosi.

Oikeus vaatia tiedon poistamista

Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi. Suoritamme pyyntösi mukaiset toimenpiteet, mikäli meillä ei ole oikeutettua syytä olla poistamatta tietoa.

Vastustamisoikeus ja oikeus rajoittaa käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä tai profilointia, jos tietojasi käsitellään suoramarkkinointia varten. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista myös muun muassa silloin, kun sinua koskevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Lisäksi sinulla on tietyissä erityistilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos perusteena on henkilökohtainen erityistilanne.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada henkilötietonsa meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytetyssä muodossa sekä itsenäisesti siirtää tiedot kolmannelle osapuolelle.

Oikeuksien käyttäminen

Jos haluat käyttää jotakin ylläolevista oikeuksista, pyydämme lähettämään Mukolle postitse tai sähköpostitse seuraavat tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero ja kopio voimassaolevasta henkilöllisyystodistuksesta. Henkilöllisyyden todistamiseksi voimme pyytää lisätietojen toimittamista.

Voimme hylätä pyynnöt, jotka toistuvat kohtuuttoman usein, ovat liiallisia tai jotka ovat selvästi perusteettomia.

 

10. TIETOTURVALLISUUS

Olemme toteuttaneet hallinnollisia, organisatorisia, teknisiä ja fyysisiä suojatoimenpiteitä keräämiemme ja käsittelemiemme henkilötietojen suojaamiseksi. Turvatoimemme on suunniteltu ylläpitämään asianmukainen taso tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden varmistamiseksi.

Henkilötietoja voivat käsitellä ainoastaan ne henkilöt, joiden työtehtävien puolesta tämä on perusteltua. Henkilötietojen käyttö on suojattu asianmukaisin käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

 

11. VALITUKSEN TEKEMINEN

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos koet Mukon henkilötietojen käsittelyn olevan tietosuojalainsäädännön vastaista.

×
×

Tietoa Vedon takuusta

×

Oikean tehoinen (kW) kiuas valitaan löylyhuoneen kuutiotilavuuden (m3) perusteella. 

Laske löylyhuoneen kuutiotilavuus m3 (leveys x syvyys x korkeus).

Jos seinämateriaali on puuta, peruslähtökohtana on, että yhden kuutiometrin (m3) lämmittämiseen tarvitaan 1 kW tehoa.

Jos osa seinistä on lisäksi eristämätöntä seinäpintaa (kuten lasia, kiveä, tiiltä, betonia, lasitiiltä, kaakelia tai eristämätöntä hirttä) lisää saamaasi lukuun +1 jokaista eristämätöntä seinä- tai ikkunapinta-alan neliötä kohden. Huom. kuitenkin mitä enemmän eristämätöntä pinta-alaa on, lisätään lisäkuutioita suhteessa vähemmän. Eristämätön seinäpinta hidastaa saunan lämpiämistä ja vaatii kiukaalta enemmän tehoa. 

Vertaa saamaasi yhteislukua kiukaan tehotaulukkoon ja valitse oikean tehoinen kiuas. 

Apua oikean tehoisen kiukaan valintaan saa asiakaspalvelustamme p.0207 300 630 tai myynti@muko.fi 

×